الیگو اسپرمی
محتوا
الیگو اسپرمی
در صورتی که تعداد اسپرم در مایع منی کم باشد به آن الیگواسپرمی می باشد . این تعداد حدودا کمتر از 20 میلیون اسپرم در میلی لیتر مایع منی می باشد . این نوعی اختلال می باشد که تنها راه تشخیص آن تست آنالیز اسپرم می باشد . این اختلال به دو نوع موقت و دائمی می باشد که در طولانی مدت باعث مشکلات باروری در مردان می شود . در بسیاری از موارد افرادی با الگواسپرمی به روش طبیعی باروری صورت نگرفته و با روش های کمک باروری مانند IUI و IVF باروری موفقیت آمیز گزارش شده است . در ادامه به علائم و درمان این اختلال می پردازیم .
علل الیگو اسپرمی
این اختلال در اثر مواردی به شرح ذیل به وجود می آید :
- قرار گرفتن در معرض حرارات بالا مانند واریکوسل
- استفاده از روش های درمانی مانند شیمی درمانی برای بیماری های خاص
- مصرف مواد مخدر
- مصرف برخی داروها مانند سایمیتدین و متوکلوپرامید
- کشیدن سیگار
- نوشیدنی های کافئین دار مانند قهوه
- مصرف بیش از حد الکل
تشخیص الیگو اسپرمی
همانطور که اشاره کردیم تشخیص الگواسپرمی با استفاده از تست آنالیز اسپرم امکان پذیر می باشد . در این تست از مرد خواسته می شود تا نمونه ای از مایع منی در ظرفی مخصوص و استریل تهیه کند و برای بررسی به آزمایشگاه ارسال می شود .
آمادگی برای تست آنالیز اسپرم
- مرد نباید 48 ساعت پیش از تست رابطه جنسی داشته باشد .
- برای تهیه مایع منی فرد باید استمنا ( خودارضایی ) کند.
- حداقل باید در مدت 1 الی 2 ساعت نمونه باید به آزمایشگاه تحویل داده شود.
- نمونه مایع منی در شرایطی با دمای نزدیک دمای بدن نگهداری شود.
درمان الیگو اسپرمی
- تلقیح داخل سیتوپلاسمی یا ICSI
در صورتی که تعداد اسپرم کم باشد یا صفر باشد از این روش استفاده می شود . در ابتدا اسپرم به داخل تخمک تزریق می شود تا بارور شود سپس بعد از لقاح جنین حاصل شده به رحم زن منتقل می شود و بارداری صورت می گیرد . برای انجام این روش جز تست آنالیز اسپرم آزمایشات تکمیلی برای تشخیص دقیق تر انجام می شود .
- دارودرمانی
یکی از روش های درمان الگواسپرمی مصرف داروهای گنادوتروپین می باشد . این داروها باعث تحریک اسپرم به تولید بیشتر می شود . این درمان در صورتی توصیه می شود که علت این اختلال کمبود هورمون های تولید اسپرم در بدن می باشد .
برخی خدمات کلینیک درمان ناباروی تابان: